Enola Holmes 2 (Film İnceleme)

İlk filmin ardından ikinci filmi de izlerim demiştim. İkinci filmi de izleyip geldim. O zaman başlayalım konuşmaya.

İlk filmdeki tempo devam ediyor. İlk film için yazdığım bütün iyi şeyler ikinci filmde de devam ediyor. Normalde ikinci filmde performans düşüklüğü olur ya işte bu seride o yok. Hatta ilk filmden bir tık ileri bile gidiyor. Serinin devam filmlerini de izletecek bir tarzda final yapıyor.

İlk filmde daha arka planda kalan kadın hakları yönündeki reform hareketlerini, bu sefer daha baskın şekilde Enola ile çözümünü aradığımız ana vakanın içerisine güzelce yerleştirmişler. Ancak yine bazı olaylar ve aşamalar hızlıca geçildiği için havada kalan yönleri olmuş. Bu yönüyle ilk filmin ötesine geçememiş. Hâlâ genç Tewkesbury karakterinin bazı yönleri havada kalıyor. Hem ana karakter olacak potansiyeli vaat edip hem de bu kadar arka planda işlenen bir karakter olması bence doğru bir seçim değil. Hadi Enola ile ailesi arasındaki ilişkiler ilk filmde havada kaldı, ikinci filmde biraz olsun aydınlandık ama Tewkesbury karakterine bu yapılmamalı diyorum. Belki üçüncü filmde değişir diyerek konuyu kapatıyorum.

Bu filmde Sherlock karakterini ilk filme göre daha çok konunun içinde görünce mutlu oldum. Moriarty ismini duymak güzel geldi. Ancak filmin sonunda Moriarty konusu benim için bir hayal kırıklığı oldu. Eyyy Netflix lütfen şu ayarlar ile oynama! Gerçekten, bütün hikayelerin güzel yanları ile oynamayı bu kadar çok sevemezsiniz ya! Peki ya Dr. Watson tercihi? Lestrade tercihi gibi anlamsız bir tercih, Moriarty tercihi kadar alakasız…

Yönetmen performansı bence ilerlemiş bu filmde. Özellikle bazı aksiyon sahnelerinde kamera açılarının bizi sahnenin içine çektiğini düşünüyorum. Sinematografi de ilk filmden aşağı kalır değildi. Yönetmen abimizin kariyerine baktığımda geneli dizi bölümlerinden ya da TV filmi denilen daha düşük bütçeli işler olduğu gördüm. Daha önce tanışmamışım kendisi ile. Geriye dönük fırsat bulursam belki değerlendiririm, ancak ileriye dönük kesinlikle takip etmek istediğim bir performans izledim iki filmde de.

İlk filmden çok beklentim yoktu aslında. İkinci filmde bir beklenti oluşturdu. Bundan sonra üçüncü film için daha büyük bir beklenti oluşturdu bende. Ne zaman çıkar bilmiyorum ama çıktığında izleyip buradan yorumlarımı yine paylaşacağım.

Peki sizler nasıl buldunuz ikinci filmi?

1 comments

  1. Millie hanım, karakteri çok güzel canlandırmıştı ilk filmde. İkinci film daha iyi diyorsan izleyebiliriz o zaman

    Beğen

Yorum bırakın